Membranstoff - sannsynligvis det beste materialet for allværskåpen

Rosemønster på membranstoff

Den perfekte regnkåpen?

Enten du leter etter det perfekte stoffet til den nye regnjakken din, eller bare prøver å finne mer informasjon om vanntett stoff, vil denne artikkelen hjelpe deg med å få mer klarhet i hva som er membranstoff, hva som er stoffets egenskaper og når du skal velge softshell-stoff over andre materialer.

Hva er softshell-stoff?

Membranmateriale eller softshell er et materiale laget av et vevd stoff som er veldig fleksibelt og, gjett hva: veldig, veldig mykt og behagelig.

Dette stoffet har 3 lag med forskjellige materialer:

  • Det øvre laget holder deg tørr ved å blokkere regn, snø eller sludd fra å komme gjennom;
  • Det midterste laget er membranen og den holder vinden ute mens den slipper gjennom fuktigheten kroppen din produserer mens den beveger seg;
  • Det indre laget er laget av mykt materiale som holder deg varm samtidig som den lar fuktigheten strømme gjennom fra innsiden til utsiden.
Stoffet består av 3 lag med hver sin funksjon

Til tross for dette er membranstoff et lett materiale og gir bevegelsesfrihet uten å være tyngende. Disse egenskapene gjør dette materialet populært når det kreves ekstra fleksibilitet for bevegelse, for eksempel i sykling, løping, trening. Det brukes også i produksjon av arbeidsklær. Det mest kjente membranstoffet er GORE-TEX®.

På grunn av de myke og komfortable egenskapene til membranstoffet, kan det ofte finnes i barneklær og til og med småbarnsklær som regnjakker, kjeledresser og andre klær som holder barna varme og tørre.

For å oppsummere er membranstoffet vanntett, vindtett, pustende OG varmt, så det er det perfekte valget hvis du leter etter en kåpe eller jakke for å:

  • Beskytte deg mot regn og vind;
  • Hold deg varm og opprettholde normal kroppstemperatur;
  • La huden din puste og føle deg komfortabel.

Kort sagt er membranstoff det perfekte materialet for dager med skiftende vær og mildt regn eller yr. Det fantastiske er at stoffet kompromissløst opprettholder alle de praktiske egenskapene til et vanntett stoff. På grunn av de myke og fleksible materialegenskapene er det, etter vår mening, det beste stoffet for de som verdsetter komfortable klær for en mer uformell hverdagsstil.

Softshellstoff i allværskåper og regnjakker i motebildet

Trenden med å eksperimentere med ulike materialer blant motedesignere og stoffprodusenter har gitt muligheter for funksjonell mote til å utvikle seg. Til og med Vogue skrev om at regntøy ble den nye skinnjakken.

På dette notatet har vi lagt merke til at også membranstoff som materiale har gått inn i regntøyindustrien og er mest hyllet på grunn av dets fleksibilitet og tilpasningsmuligheter. Vi bestemte oss også for å vie SS18 regntøykolleksjonen til det.

Imidlertid er det bare få designere som bruker membranstoff til kåper og regnfrakker for øyeblikket. Mest fordi det er ganske dyrt materiale, så det gjør at det ferdige plagget koster mer enn å bruke nylon, belagt polyester, belagt bomull, termopolyuretan (TPU) eller andre.

Selv om det også finnes billige membranstoffer og dermed jakker, foreslår vi å være forsiktig når du vurderer disse billigere plaggene. For husk - ikke alltid, men i de fleste tilfeller, er prisen direkte forbundet med kvaliteten på et plagg.

For tiden er det flere og flere stoffprodusenter som tilbyr forskjellige farger, trykk og design for membranmateriale. Ved å kombinere de fargerike mønstrene, designet og de strålende tekniske egenskapene til dette materialet, kan et fantastisk resultat oppnås.

Hvordan velge riktig materiale til en allværskåpe?

For å si det kort, er valget av hvilket vanntett stoff du skal velge til allværskåpen i dine hender. For det første må du bestemme deg for hva som er viktig for dine behov og når du vil bruke den. Og fordi det finnes forskjellige typer jakker og kåper der ute, er vårt forslag å først tenke på formålet, og deretter velge den riktige for dine behov.

Vi anbefaler TPU, nylon eller polyester stoffer for sommerbruk. Ellers vil softshellkåper være perfekte å bruke når utetemperaturen er mellom 0 og 20 grader C. Selv om membranstoffets indre materiale er tynt, er det ganske varmt.

Selvfølgelig bør du huske på at selv de dyreste og beste materialene ikke er perfekte, og det vil være en liten avveining mellom vannmotstand/vindmotstand og pusteevne.

For oss er det viktigste stoffets evne til å puste, holde deg varm og beskytte mot uventet regn og vind. Og som et resultat tenker vi at sammen med riktig design og stofftrykk er en vanntett kåpe ikke bare et funksjonelt antrekk, men også klassisk moteriktig bekledning for vår- og høstværet. Så hvis du vil ha et moteriktig og praktisk stoff til kåpen, gå med membranstoff!